Carnea de Vită – Cum să o gătești corect?

Carnea de Vită – Cum să o gătești corect?

 Fie ca folosesti tigaia, gratarul sau chiar cuptorul, important este sa stii cum sa prepari corect fiecare parte din carne pentru a obtine cea mai buna calitate si gust.

Gătitul carnei de vită este o artă, iar alegerea modului în care vrei s-o prepari poate face diferența între un prânz sau cină bună și o incercare esuata. O carne bine pregătită are un gust excelent și poate fi servită cu orice fel de garnitură. În acest articol, vom discuta despre cum să gătești corect carnea de vită și ce nivel de pregătire se potrivește cu fiecare tip de reţetă. 

Cea mai comun modalitate de a gati carnea este prin prajire, dar exista si alte metode care pot oferi rezultate excelente. Fie ca folosesti tigaia, gratarul sau chiar cuptorul, important este sa stii cum sa prepari corect fiecare parte din carne pentru a obtine cea mai buna calitate si gust.

Carnea de vitã poate fi servitã in trei grade diferite de pregãtire : crudã (în sânge), mediu sau foarte bine gãtita.
Este esential sa stii ce grad prefera fiecare persoana si sa iti alegi bucataria in functie de aceasta.

  • Pentru o persoana care prefera carnea cruda (in sange), ar trebui sa o preparati pe o tigaie incinsa si apoi serviti-o imediat dupa ce atinge temperatura scontata.
  • Daca preferati carnea mediu, asigurati-va ca atingeti temperatura interna recomandata pentru aceasta preparare (65°C). Apoi lasa-ti carnea la odihna timp de cinci minute pentru ca sucurile sale interne sa se redistribuie uniform in tot buchetul.
  • In cazul in care va place sa mancati bucati mari si bine facute, temperatura interna trebuie mentinuta undeva intre 70°C si 75°C pentru cel putin zece minute pentru a obtine un gust optim al carnii.

Atunci cand pregatiti carnea la gratar este important sa stiti cum se comporta pe gratar la fiecare nivel diferit de pregatire astfel incat sa nu va ardeti mancarea la exterior inainte ca ea sa fie suficient pregatita la interior. De asemenea, evitati amestecarea carnii cu condimente si alte ingrediente pana cand nu atingeti temperaturile interne recomandate pentru fiecare grad diferit de coacere. Acest lucru va asigura ca mancarea ta va fi cat mai gustoasa!


Concluzie:

Gatirea carnii corect poate face diferentza intre o cină perfectă  si un fiasco culinar total! Este important sa ne asiguram ca respectam regulile generale ale gatirii corespunzatoare astfel incat sa obtinem un rezultat delicios inainte chiar si doar atingere temperaturile interne recomandate!

Chiar daca este primul tau experiment culinar cu carmele de vita, te invitam sa ii acorzi timp suficient si rabdare pentru a te familiariza cu procedeele necesare pentru a obţine cele mai bune rezultate!

Bon Appétite!